Asociaţiile de locatari şi proprietari din Ploieşti, verificate de Poliţia Locală

Asociaţiile de locatari şi proprietari din Ploieşti, verificate de Poliţia Locală

In primele doua luni ale anului 2015, Politia Locala Ploiesti prin Biroul Evidenta Persoanelor a efectuat verificari la un numar de 231 asociatii de locatari si proprietari, ce au vizat completarea la zi a cartii de imobil, afisarea la parterul scarilor de bloc a tabelelor cu persoanele care locuiesc in fiecare apartament – in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 97/2011 (actualizata) privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si a H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului Ploiesti.

 

Astfel, in urma controalele intreprinse de politistii locali in cartierele Malu Rosu si Enachita Vacarescu, precum si in zona de Vest a municipiului s-au constatat mai multe nereguli, respectiv lipsa cartilor de imobil, neactualizarea acestora, neconcordante privind situatia locativa si numarul persoanelor inregistrate. De asemenea, in cazul unor asociatii de proprietari s-a constatat lipsa avizierelor si a documentelor de informare specifice.

In consecinta, politistii locali au acordat termene pentru remedierea neregulilor identificate si au avertizat proprietarii ce au in  spatiu alte persoane, in mod neintrerupt pe o perioada mai mare de 30 de zile, in legatura cu obligativitatea pe care o au de a anunta Serviciul Public de Evidenta Persoanelor.

Mentionam faptul ca locuita secundara, alta decat cea de domiciliu, se inscrie pe autocolant-tip, care se aplica pe actul de identitate si are valabilitate pana la un an, cu posibilitatea prelungirii. Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrirea in cartea de imobil la noua locuinta, in termen de 15 zile de la data mutarii.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *