Au gasit o filmare cu telefonul din avion, cu ultimele clipe ale zborului 4U9525. Ce apare pe imagini

Au gasit o filmare cu telefonul din avion, cu ultimele clipe ale zborului 4U9525. Ce apare pe imagini

O filmare cu telefonul, recuperata din zona prabusirii avionului Airbus A320, pare sa confirme informatiile oferite de una dintre cutiile neagre referitor la cauzele tragediei petrecute acum o saptamana.

 

Publicatiile Bild si Paris Match ofera in exclusivitate informatii legate de recuperarea unei inregistrari video din memoria unui mobil ale carui resturi au fost gasite la locul prabusirii aeronavei Germanwings de catre o sursa apropiata investigatiilor.

Fara sa publice imaginile, cele doua surse descriu ce apare in inregistrarea realizata cu putine momente inainte de impactul fatal.

“Scena este atat de haotica incat este greu sa identifici oamenii, insa tipetele pasagerilor arata ca acestia stiau cu siguranta ce urmeaza sa li se intample. Se poate auzi cum pasagerii tipa ‘Dumnezeule!’ in mai multe limbi. De trei ori se aud zgomote metalice, probabil e pilotul care incearca sa deschida usa cabinei cu un obiect dur. Spre final, dupa zgaltaituri puternice, tipetele se intensifica. Dupa care nimic“, relateaza Paris Match.

Bild noteaza ca nu se stie deocamdata cine a filmat cu telefonul mobil ultimele momente ale zborului 4U9525, un pasager sau un membru al echipajului si daca acesta era in picioare sau asezat. Imaginile au fost recuperate din cardul de memorie al unui telefon mobil. Un specialist a explicat pentru Bild ca desi un telefon mobil se dezintegreaza in urma unui astfel de impact, cardul de memorie poate pastra intacte informatiile stocate.

Procurorii francezi suspecteaza, dupa analizarea datelor de pe una dintre cutiile negre, ca Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prabusit intentionat aeronava, el profitand de iesirea pentru scurt timp a capitanului din carlinga pentru a inclina aeronava pe o traiectorie de prabusire.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit pe 24 martie intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei. Nu au existat supravietuitori.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *