Bomba care ar putea exploda în curtea PNL în 2015

Bomba care ar putea exploda în curtea PNL în 2015

Dosarul Microsoft și ”ciripelile” lui Gabriel Sandu, fostul ministru PDL al Comunicațiilor în Guvernul Boc, ar putea avea repecusiuni mult mai grave decât se poate anticipa. Lăsând la o parte aspectul că o serie de alte personaje cu greutate din noul PNL ar putea deveni, foarte curând, ”clienți” fideli ai procurorilor DNA în urma unor mărturisiri ale lui Gabriel Sandu, Gheorghe Ștefan Pinalti sau mai nou Adriean Videanu, o adevărată bombă ar putea exploda în curtea liberalilor în 2015.

 

Unul dintre liderii PNL a confirmat, joi, ipoteza conform căreia noul Partid Liberal ar putea fi radiat din registrul partidelor politice, informează jurnaliștii de la dcnews.ro.

Unul dintre subiectele abordate în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, a fost reprezentat dezvăluirile făcute procurorilor de către fostul ministru Gabriel Sandu.

„Nu se întreba cineva de unde vin banii de scrisori pentru Traian Băsescu?”, și-a întrebat jurnalistul Antena3, Alessandra Stoicescu, invitații din emisiunea ”100 de minute”.

Adrian Ursu, prezent în cadrul emisiunii, a precizat, pornind de la presupușii bani negri din campania lui Băsescu, următoarea ipoteză:

„Discutam zilele trecute în legătură cu răspunderea colectivă. Adică, nu există doar răspundere individuală. În codul penal, după cum bine știm, există și răspundere colectivă și a persoanei juridice, care poate să meargă până la dizolvarea unei societăți. În Legea partidelor politice – dacă ceea ce spune dl Sandu se va dovedi că așa este – există prevederea în care se vorbește de radierea unui partid politic – cum ar fi partidul dlui Tinel – din registrul partidelor politice, pentru finanțare ilicită, răspundere care se transferă și în cazul fuziunii, asupra nou-createi entități, care preia activul și pasivul formațiunilor care au agreat acea fuziune.

Ca urmare, noul Partid Liberal poate fi și el victimă a acestor mânării făcute de diverse persoane care alcătuiau sistemul mafiot care a guvernat România în această perioadă a regimului Băsescu”, a răspuns jurnalistul Adrian Ursu, moment în care Gheorghe Tinel, prezent și el în studio, a intervenit:

„Dacă se confirmă …”, a spus liderul deputaților din fostul PDL, lăsând să se înțeleagă că ipoteza prezentată de Adrian Ursu este perfect plauzibilă.

„Așa am început fraza. Dacă este adevărat ce spune dl Sandu. Dacă se confirmă aceste lucruri, partidul dlui Tinel poate fi radiat din registrul partidelor politice”, a continuat jurnalistul Antena3, Adrian Ursu.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *