"Bravurile" ANAF-ului. Au închis un XEROX pentru 5 lei şi au amendat o bătrânică EVAZIONISTĂ care vindea URZICI

“Dacă e dreptate, dreptate să fie” – pare să fie spusele celor din ANAF care s-au pus pe treabă, după ce ani de zile sute de milioane de euro au dispărut ca prin minune în buzunarele unor băieţi deştepţi.

Controalele efervescente ale inspectorilor ANAF i-au speriat de-a dreptul pe micii întreprinzători, care se tem să mai deschidă dimineaţa magazinul, ori restaurantul pe care îl au de teamă că Fiscul va găsi în casa de marcat 50 de bani în plus sau în minus.

Amenzile usturătoare şi zgomotul lacătelor care rămân în urma inspectorilor ANAF au înfuriat zeci de mii de români, care scriu despre aceste cazuri pe reţelele de socializare.

Ultima ispravă din această serie îl are ca protagonist pe patronul Xeroxului de la Universitate, al cărui magazin a fost închis din cauză că inspectorii au găsit un plus de 5 lei (plus care venea din bacşişuri). 

Un alt episod marca ANAF are un ecou puternic pe Facebook, şi asta după ce inspectorii au amendat o bătrânică ce vindea urzici pe stradă, pentru a câştiga un ban în plus. Cum banii primiţi nu erau declaraţi, inspectorii au “tăiat” o amendă pentru femeie.

De la 1 martie, de când a intrat în vigoare legea, ANAF a pus lacătul pe 170 de magazine şi restaurante.

REACŢIA ANAF, după ce în presă au apărut mai multe cazuri de acest gen: “Reiterăm pe această cale şi faptul că acţiunile de combatere a micii evaziuni reprezintă o linie secundarã de activitate a ANAF, tratatã însã cu aceeaşi seriozitate de către ANAF. Linia prioritarã de acţiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea şi instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF, în care sunt reluate rezultate ale activităţii Direcţiei Antifraudă în 2014 şi în primele două luni din acest an.

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.

Referitor la suspendarea activităţii unui restaurant PUB pentru doar 3,18 lei, ANAF menţionează că diferenţa între raportul emis de casa de marcat şi monetarul reprezentând încasările zilei a fost de 1.596,7 lei.

  • anaf

    Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

    Powered by WPeMatico

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *