“Buldogul” Blaga are “un os” mai vechi cu “micul” Rădulescu! Vezi istoricul conflictului

A vuit presa centrală despre cum l-a “mușcat” declarativ Vasile Blaga pe fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu, cel din partidul născut din tradare, după considerațiile liderului PDL. Spunea Blaga, la Târgoviște: ”Acest partid născut din trădari, din traseiști, care nu are nimic comun nici cu Platforma Fundației Mișcarea Populară, cu atât mai puțin cu manifestul, are oameni unul mai ”nou” decât altul. Numai din județul dumneavoastră, Florin Popescu, tot de aici, unul extraordinar, Rădulescu (Adrian Rădulescu, n.r. preşedinte PMP Dâmboviţa). Oameni de bază, oameni noi pe scena politică, nu?”

Noul om, Adrian Rădulescu este o cunoştiinţă mai veche a buldogului, conflictul dintre cei doi fiind pe faţă şi în perioada în care erau sub acoperişul aceluiaşi partid.

Doar pentru reîmprospătarea memoriei, vă reamintesc prima scânteie publică a conflictului şi evoluţia sa, nu de alta dar am senzaţia că vom mai auzi de cei doi.. În 2009, Adrian Rădulescu primea un aviz negativ din partea comisiilor parlamentare pentru funcţia de ministru al agriculturii. Ghiciţi cine a primit aviz favorabil: Vasile Blaga, pentru Ministerul de Interne. Rădulescu nu a putut trece peste: “pe domnul Blaga, dacă nu-l votau, credeţi că mai primeau vreun ban? Ei l-au şantajat, au zis: dom’le, te votăm, ne dai bani” spunea Rădulescu, în urmă cu 5 ani, în vremea guvernului Boc I, când postul de ministru al agriculturii rămăsese liber după retragerea PSD de la guvernare.

4 ani mai târziu, Rădulescu se afla în tabara Elena Udrea pe care o susţinea pentru şefia PDL în competiţie directă cu Blaga: “pe 23 martie, când ne alegem preşedintele, avem şansa să ne alegem singurul preşedinte care nu este un fost comunist : Elena Udrea. Partidul nostru are nevoie de un nou suflu, de energie şi vitalitate. Vechea gardă e obosită şi nu mai are forţă să lupte. PDL are nevoie de o nouă echipă, capabilă să se lupte de la egal la egal cu USL. Schimbarea trebuie să înceapă de la vârful partidului şi de aceea, Elena Udrea este soluţia pentru şefia PDL”, a fost discursul de campanie internă a lui  Adrian Rădulescu. Nu e greu de ghicit cine era “garda veche, obosită şi fostă comunistă” şi de aceea nici nu ne miră reacţia virulentă a “buldogului” democrat liberal.

Până la urmă Rădulesu nu a reformat PDL, dar a schimbat partidul. Cot la cot cu Elena Udrea. Iar Blaga îi este duşman pe faţă: “Este un om lipsit de caracter. Un politician care se crede mare, dar este foarte mic. De când a luat partidul se tot duce în jos. Eu sunt cu sufletul curat, nu am furat în alegeri. Ei, cei din PDL, domnul Blaga, se încadreaza la şmecheri, hoţi şi bandiţi. Ar fi ajuns preşedinte la PDL dacă nu luau voturile şi fugeau cu ele?” este replica dată afirmaţiilor liderului PDL, despre oamenii noi din PMP.

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *