Concursul naţional Euroscola, organizat şi anul acesta

Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale au încheiat ieri, 27 ianuarie, un protocol de colaborare pentru organizarea în anul 2014, în parteneriat, a concursului naţional pentru liceeni Euroscola.

Prin participarea la concursul Euroscola elevii vor dobândi o mai bună cunoaştere a instituţiilor europene şi a rolului Parlamentului European în viaţa cetăţenilor europeni, îşi vor dezvolta abilităţile de a concepe si de a realiza proiecte durabile în beneficiul comunităţii în care trăiesc şi îşi vor dezvolta abilităţile de comunicare şi de lucru în echipă.

Echipele de elevi care vor fi desemnate câştigătoare ale concursului Euroscola vor participa în cursul anului 2015, pe rând, la câte o Zi Euroscola organizată la Strasbourg de Parlamentul European.

Ediţia 2014 a concursului Euroscola va fi lansată în luna martie a.c.

Toate informaţiile despre concursul naţional Euroscola sunt disponibile pe site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European.

Un exemplu de unitate de învăţămând din judeţul nostru care câştigat de două ori această competiţie în ultimii ani este Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Pucioasa.

 

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *