CUTREMUR PUTERNIC, în această dimineaţă, în România

CUTREMUR PUTERNIC, în această dimineaţă, în România

Un cutremur cu magnitudine 4.2 a avut loc în zona Vrancea. Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineaţă, la ora 08.11, în zona Vrancea, anunţă infp.ro. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU, judetul Vrancea (45,73 grade latitudine Nordica, 26,67 grade longitudine Estica).

“Nu este un cutremur chiar atât de puternic, este un cutremur mic spre mediu, mediu discutăm de la 5 în sus, mare peste 6-6,5. El se înscrie în seismicitatea cutremurelor din vrancea, anul trecut au fost 17 peste 4, deci ne aflăm în parametrii cunoscuţi, nu sunt manifestări deosebite. Eu nu cred că ar trebui să ne îngrijoreze, nici să fim indiferenţi, zona Vrancea acţionează după nişte reguli numai de ea ştiute, nu există un patent al zonei Vrancea”, a declarat Mihai Diaconescu, cercetător la INFP, la Romania TV.

  • cutremur romania

    Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

    Powered by WPeMatico

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *