DÂMBOVIŢA: Batjocorirea călătorilor trebuie să înceteze! Cazul Grup Atyc, din nou pe masa de lucru a consilierilor judeţeni

Articol original INCOMOD MEDIA www.incomod-media.ro

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa trebuie să se pronunţe, miercuri – 22 aprilie, asupra proiectului de hotărâre privind retragerea licenţei de transport a operatorului Grup Atyc, pentru traseul Găeşti-Valea Mare-Ludeşti. Discuţii pe acest subiect s-au mai purtat şi în luna iulie 2014, atunci când aleşii PDL au cerut o păsuire de o lună, timp în care problema să fie studiată în profunzime, ca nu care cumva să fie daţi în judecată. Situaţia călătorilor care sunt batjocoriţi în mijloacele de transport în comun a revenit în atenţia consilierilor nu în termenul stabilit, de 30 de zile, ci abia anul acesta, în luna martie, când s-a cerut o nouă amânare. De data aceasta solicitarea a venit de la aleşii PSD. Prezent în şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa din 26 martie 2015, Cătălin Grigore – administratorul SC Grup Atyc SRL şi-a construit apărarea în special pe faptul că ar avea poliţiştii ceva cu el. A mai vorbit apoi despre un plan investiţional pe care firma l-a aprobat şi care va duce la creşterea calităţii serviciilor ce vor fi oferite călătorilor, fără exemple concrete. Potrivit raportului de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre ce va fi supus mâine dezbaterii consilierilor judeţeni, operatorul de transport a utilizat pe traseul Găeşti-Valea Mare-Ludeşti alte autovehicule decât cele cu care a licitat, respectiv maşini cu un punctaj mai mic, încălcând astfel prevederile legale în care se stipulează că înlocuirea este posibilă numai cu un autovehicul care are cel puţin aceeaşi capacitate ca cea prevăzută în programul de transport. S-au ataşat proiectului de hotărâre zeci de procese verbale de sancţionare a SC Grup Atyc. Dacă aleşii judeţeni vor vota în favoarea acestui punct de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, licenţa de traseu urmează a fi retrasă de Autoritatea Rutieră Română, la propunerea Consiliului Judeţean. Potrivit preşedintelui CJD – Adrian Ţuţuianu, cazul Atyc nu este singular, în sensul că şi ceilalţi operatori care efectuează transport de persoane pe traseele din judeţ procedează în condiţii similare, adică îşi bat pur şi simplu joc de călători. Prin urmare, ori se pun la punct şi respectă legea, ori vor rămâne fără licenţele de transport!

The post DÂMBOVIŢA: Batjocorirea călătorilor trebuie să înceteze! Cazul Grup Atyc, din nou pe masa de lucru a consilierilor judeţeni appeared first on incomod-media.ro.

Citeste articolul integral pe Incomod Media

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *