DÂMBOVIŢA: Fără centrale termice individuale în blocurile ANL! Consilierii târgovişteni au revocat hotărârea care permitea aceste investiţii

Articol original INCOMOD MEDIA www.incomod-media.ro

Veste proastă pentru tinerii care locuiesc în blocurile ANL din municipiul Târgovişte! Consilierii locali au revocat astăzi hotărârea adoptată în decembrie 2010 în baza căreia fiecare îşi putea monta centrală termică individuală. S-a luat această decizie întrucât administraţia locală a investit, iarna trecută, în centrale termice de bloc. Prin urmare, acestea ar deveni ineficiente dacă s-ar continua debranşările. A fost împotriva proiectului de hotărâre consilierul local PDL Claudiu Dumitrescu, care şi-a motivat gestul prin faptul că facturile la întreţinere au fost exagerat de mari după montarea centralelor de bloc, chiar mai mari decât în perioada când agentul termic era furnizat de către Termica SA. „Noi, când montăm centrale în apartament, nu o facem pentru progres? În cazul ANL-urilor, centralele de bloc nu reprezintă o îmbunătăţire pentru cetăţean. Costurile sunt foarte ridicate. Trebuie aşadar să se revizuiască situaţia pe teren, din punct de vedere tehnic”, a spus Claudiu Dumitescu. Alesul PDL a fost completat imediat de consilierul PSD Eugen Pătraşcu, fost viceprimar al municipiului, care a solicitat un raport detaliat cu privire la centralele termice montate în blocurile ANL şi în cele sociale, pentru a se lămuri toate problemele care există. Nemulţumit a fost şi PNL-istul Alen Georgescu. De altfel, consilierul liberal este unul dintre aleşii care au contestat vehement investiţia administraţiei locale în centralele de bloc din cauza faptului că a fost extrem de costisitoare pentru bugetul local. Acum se pare că ar fi şi inoportună, din moment ce facturile au crescut, în loc să scadă. „Nu se poate să plătească omul în şase luni de iarnă cât şi-ar fi pus două centrale termice individuale în apartament”! Daca stau sau nu aşa lucrurile, rămâne să se stabilească după prezentarea raportului cerut de Eugen Pătraşcu. Până una alta, cum scriam la început, aleşii târgovişteni au hotărât să nu mai permită debranşarea de la reţeaua de termoficare şi montarea de centrale termice individuale în blocurile ANL.

The post DÂMBOVIŢA: Fără centrale termice individuale în blocurile ANL! Consilierii târgovişteni au revocat hotărârea care permitea aceste investiţii appeared first on incomod-media.ro.

Citeste articolul integral pe Incomod Media

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *