DOCUMENT. Cum a scapat Basescu de 12 ani de inchisoare. Cum i-a fost clasat dosarul

DOCUMENT. Cum a scapat Basescu de 12 ani de inchisoare. Cum i-a fost clasat dosarul

Fostul presedinte Traian Basescu ar fi fost acuzat de fapte de de coruptie intr-un dosar penal intocmit in anul 2004, potrivit unui document al Ministerului Public din 5 ianuarie 2005. In respectivul dosar penal Traian Basescu era acuzat de cumpărarea şi vânzarea unui teren şi achiziţionarea unei vilei din nordul Capitalei. Faptele vizate in dosar i-ar fi putut aduce lui Traian Basescu o condamnare la 12 ani de inchisoare.

 

“Dosarul (…) arată foarte clar că Traian Băsescu a luat 12 miliarde de la Căşuneanu, i-a băgat în contul fiicei sale Ioana Băsescu şi nu se ştie cu ce bani a plătit casa din nordul Bucureştiului”, a amintit jurnalistul Oana Stancu, la Antena 3.

content-image

Sesizarea DNA privind bani luati de Basescu de la omul de afaceri Costel Casuneanu a fost insa clasata. Camelia Sutiman, care era procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, a ignorat acest dosar în mod intenţionat, imediat după ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, potrivit Antena 3.

În prezent, procuroarea Camelia Sutiman este şefa secţiei de la Parchetul General, unde se află şi dosarul în care Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj, dosar care intarzie sa avanseze.

Dosarul lui Traian Băsescu întocmit în septembrie 2004 de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a fost soluţionat rapid în favoarea fostului preşedinte.

  • Basescu

    Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

    Powered by WPeMatico

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *