Elena Udrea, declaraţie SURPRINZĂTOARE la miezul nopţii, pe Facebook

Elena Udrea, declaraţie SURPRINZĂTOARE la miezul nopţii, pe Facebook

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar după mai bine de patru ore de audieri la DNA. Nu are voie să plece din Bucureşti şi trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie.

La ieşire, blonda de la Cotroceni a fost huiduită, evitând să comenteze acuzaţiile de spălare de bani şi fals în declaraţii. A spus însă că vrea să studieze dosarul şi i-a invitat pe jurnalişti să-l întrebe pe Dorin Cocoş despre banii din dosarul Microsoft. 

Elena Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PMP, au declarat surse din partid.

Elena Udrea a fost adusă la DNA cu mandat pentru a da explicaţii în Dosarul Microsoft. În cele 4 ore petrecute în faţa ancehtatorilor, Elena Udrea nu ar fi dat nicio declaraţie, ci doar şi-ar fi citit dosarul. 

Procurorii o acuză pe Elena Udrea de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. 

Contrar dispoziţiilor legale, în declaraţiile de avere din anul 2010, nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş, deşi Udrea Elena declară încasarea de dividende de la această societate. (…) Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora.
sursa: comunicat DNA

Deşi a negat în repetate rânduri că ar fi ştiut de şpăgile luate de Dorin Cocoş în dosarul Microsoft, procurorii spun că Udrea ştia şi ar fi folosit banii pentru a achiziţiona mai multe bunuri. 

Suspecta Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. În această perioadă, trebuie să se prezinte la DNA şi la Secţia de Poliţie ori de câte ori este chemată, trebuie să informeze anchetatorii dacă vrea să îşi schimbe locuinţa şi nu are voie să plece din Capitală. De asemenea, îi este interzis să ia legătura cu martorii sau inculpaţii din dosarul Microsoft. În cazul în care încalcă aceste dispoziţii, Udrea riscă să ajugă după gratii sau să fie arestată la domiciliu.

După miezul nopţii, blonda de la Golden Blitz a scris pe facebook că acuzaţiile formulate împotriva ei sunt nejustificate.

“Sunt acuzată că aş fi omis cu intenţie să declar în 2010 suma de 584.000 de lei (aproximativ 135.000 de euro) cu care fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Şi că aceşti bani sunt presupuşi a fi obţinuţi din Microsoft. (…) Dar cred că sunteţi de acord cu mine că este frecventă situaţia în care soţul nu spune acasă soţiei nici tot ce face, nici toţi banii pe care îi câştigă sau cum îi câştigă. (…) Cât priveşte obligaţia mea de a prezuma că fostul soţ făcea afaceri cu bani bănuiţi acum ca fiind ilegal obţinuţi, cred că este evident că nu i se poate cere unei neveste să îşi verifice bărbatul ce fel de afaceri face. Eu nu mi-am verificat fostul soţ nici dacă avea relaţii extraconjugale, pentru că o căsătorie înseamnă şi încredere. ” 

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *