Euro 2016 devansează startul ediției viitoare a Ligii 1.

Euro 2016 devansează startul ediției viitoare a Ligii 1.

Viitorul sezon al Ligii 1 se anunță, încă de pe acum, a fi poate cel mai interesant din ultimii ani. Pentru că la anul va avea loc Euro 2016, reprezentanții FRF au ținut cont de cerințele UEFA, dar și de cele ale cluburilor, și au devansat startul competiției.

Va fi pentru prima dată în istoria fotbalului românesc modern când un campionat va începe la 11 iulie. De fapt, sezonul va debuta pe 8 sau 9 iulie, odată cu Supercupa României. În cazul în care Steaua va izbuti eventul, atunci finala se va juca între ocupantele primelor două locuri din ediția curentă.

Dacă până acum startul campionatului se dădea pe finalul lunii iulie sau la începutul lui august, reprezentanții Comitetului Executiv al FRF au ținut cont și de doleanțele cluburilor din Liga 1 care s-au plâns că sunt prea multe etape intermediare pe durata unui sezon.

Prin prisma poziţiei în clasamentul coeficienţilor, locul 16, România trimite patru echipe în următoarea ediție a cupele europene: una în preliminariile Champions League şi trei în Europa League. Unul dintre cele trei locuri rezervate pentru Europa League este destinat câştigătoarei Cupei României, însă Steaua este în finală şi are deja asigurat loc de cupe europene. Prin urmare, în acest moment, locul 8 din Liga 1 merge în Europa League.

sursa: digisport

 • liga I
 • program
 • sezon 20152016

  Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

  Powered by WPeMatico

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *