FED Cup Canada – România. Dulgheru a adus punctul victoriei

FED Cup Canada - România. Dulgheru a adus punctul victoriei

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia.

Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au reuşit să câştige partidele disputate împotriva lui Eugenie Bouchard, respectiv Francoise Abanda. Totodată, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru a pierdut meciul disputat în compania cuplului Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman. În urma celor două victorii la simplu, scorul Canada – România a fost 2-3.

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a reuşit o victorie istorică, aducând punctul ce trimite echipa României în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992 şi între cele mai bune opt formaţii feminine din lume din 1981, după un meci în care a fost condusă cu 6-3, 4-2.

Ambele meciuri de simplu au fost câştigate cu greu de jucătoarele din România. Supriza zilei a reprezentat-o victoria lui Mitu în faţa lui Eugenie Bouchard, numărul 7 WTA, o partidă istorică pentru jucătoarea noastră.

sursa: adevarul

 • FED CUP
 • romania
 • victorie
 • canada

  Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

  Powered by WPeMatico

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *