Florin Popescu, după tot scandalul puilor mită: “Respect instituția DNA!”

Deputatul de Târgoviște Florin popescu a fost astăzi, din nou la DNA, unde i s-a adus la cunoștință sechestrul asigurator pe locuința sa și a părințiulor săi. Popescu a spus la ieșirea de la DNA că urmează să dea o nouă declaraţie în acest caz, arătând că este la dispoziţia anchetatorilor şi că se va prezenta ori de câte ori va fi chemat. Aceleași declarații necombative le-a avut și ieri, după votul din comisia juridică a parlamentului, când colegii săi nu au fost de acord cu arestarea sa preventivă, cerută de DNA. Într-o intervenție la postul B1 TV, Popescu a spus că respectă instituția DNA.

 “Am fost solicitat pe 22 aprilie să mă duc la DNA. pe 23, deci exact a doua zi, la ora stabilită am fost prezent. Nu m-am ascuns și nu mă ascund de nimeni și nici de instituțiile statului, ca e vorba de DNA, de Ani sau de alte instituții de control. În urma adresei de la DNA s-a solicitat arestarea mea preventivă. Am spus că respect instituția DNA, respect decizia acesteia și voi merge în Parlament, pentru că respect Parlamentul în aceeași măsură ca și DNA. În comisia juridică s-a pus problema dacă constitui un pericol public, motiv pentru care ar trebui să fiu arestat. Eu nu cred că după doi ani de zile, în care aș fi putut să fac ceva să împiedic aceste lucruri, reprezint un pericol public. Am expus aceste motivații și, de aceea, vă spun că am mers în fața comisiei juridice și voi merge și în fața Parlamentului, cu motivația că nu sunt un pericol. …Evident că Justiția va trebui să decidă în această chestiune, iar în parlament nu se dă decât un aviz dacă DNA ul mă poate aresta preventiv, dacă constitui un pericol public. Nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Consider că într-o Românie normală, o justiție trebuie să fie independentă, Constituția ne garantează că toți cetățenii suntem egali în fața legii și voi merge în continuare, voi sta la dispoziție 24 de ore, din 24”. a afirmat Florin Popescu, la postul amintit.

Fostul președinte PDL Dâmbovița este acuzat că ar fi cerut și primit 60 de tone de pui drept mită de la un producător din sudul județului Dâmbovița, în perioada în care era președinte al CJD, și că acești pui au fost împărțiți în câteva comune sub formă de ajutor umanitar în preajma sărbătorilor pascale. În acest caz, au fost audiați și 22 de primari și foști și actuali președinți de filiale locale ai PDL, implicați în distribuirea puilor.

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *