George Copos, ELIBERAT condiţionat din ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă

George Copos, ELIBERAT condiţionat din ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă

Judecătorii au admis marţi cererea lui George Copos, formulată împotriva deciziei de a fi ţinut după gratii. Fostul patron al Rapidului a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, şi la 4 ani de închisoare în august 2014, în Dosarul Loteria.

George Copos se afla în închisoare din martie 2014, fiind unul dintre condamnaţii în Dosarul Transferurilor. Ulterior, în august 2015 el a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare şi în Dosarul Loteria, în care era acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat la începutul acestui an eliberarea condiţionată a lui George Copos, după ce acesta a executat o treime din pedeapsă, însă magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 nu au fost fost de acord cu eliberarea. Copos a contestat această decizie, iar Tribunalul Bucureşti i-a admis marţi contestaţia, decizia de eliberare a fostului patron al Rapidului fiind definitivă.

În perioada petrecută după gratii, George Copos a scris cinci cărţi şi a reuşit să strângă peste 200 de zile libere, în urma activităţilor din penitenciar. Cu toate acestea, judecătorii au refuzat să admită eliberarea sa din penitenciar, considerând că George Copos nu s-a reeducat, ci a încercat să forţeze eliberarea condiţionată.

Marţi, magistraţii au analizat contestaţia fostului patron al Rapidului de a fi ţinut după gratii, în ciuda comportamentului “exemplar” din penitenciar. În apărarea sa, George Copos le-a declarat magistraţilor că este unul dintre puţinii condamnaţi care a achitat integral prejudiciul cauzat.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *