Guvernul APROBĂ miercuri impozitarea BACŞIŞULUI. Victor Ponta: 16% este mai mult decât decent

Guvernul APROBĂ miercuri impozitarea BACŞIŞULUI. Victor Ponta: 16% este mai mult decât decent

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa de miercuri a Guvernului va fi aprobata impozitarea cu 16% a bacşişurilor. În acest sens, premierul a declarat că “16% este mai mult decât decent. Vine o perioadă specială pentru turism şi de la 1 iulie vine scăderea TVA”.

Actul normativ care va fi aprobat miercuri de Guvern prevede “impozitarea tuturor veniturilor şi nota de plată, ca să nu obligăm oamenii să lucreze ilegal”, a precizat Victor Ponta.

“Este vorba despre impozitarea tuturor veniturilor, dar şi nota de plata, 16% frumos (…) Să nu obligăm oamenii să lucreze ilegal. 16% este mai mult decât decent (…) Vine o perioadă specială pentru turism şi de la 1 iunie va veni si scăderea TVA. Dacă nu venea 1 mai, mai amânam“, a menţionat premierul.

Actul normativ  ce priveşte impozitarea bacşişurilor mai conţine şi măsuri privind îmbunătăţirea activităţii de control a ANAF.

“Nu se mai suspendă din prima activitatea firmelor, ci se face o listă neagră a celor care au avut probleme. Şi dacă te prinde a doua sau a treia oară, atunci îţi suspendă activitatea. E vorba de 300 de lei plafonul de la care se aplică măsura“, a declarat Victor Ponta.

Reprezentanţii mai multor asociaţii de turism spun că au ajuns la un acord cu ministrul Finanţelor, iar bacşişul va fi trecut pe bon separat şi va fi impozitat doar cu 16% de la 1 mai.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *