Iohannis și-a pus polițiștii în cap. Nimeni nu se aștepta la asta, toți au rămas fără replică

Iohannis și-a pus polițiștii în cap. Nimeni nu se aștepta la asta, toți au rămas fără replică

Ziua Poliţiei n-a fost cel mai bun prilej ales de ministrul “Internelor”, Gabriel Oprea, pentru a înmulţi numărul chestorilor din ministerul pe care-l păstoreşte. Din lista pe care mai-marele poliţiştilor a trimis-o preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru aprobare, şeful statului nu a bifat nici un nume pentru avansare!

 

În bunul obicei împământenit la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ziua Poliţiei coincide, de ani buni, cu avansări în grad propuse de ministru.

Dacă la avansările de până la gradul de comisarşef (inclusiv) este suficient ordinul ministrului, în cazul celor care aspiră la stelele de chestor (sau, mai pe româneşte, general de poliţie) este obligatorie semnătura preşedintelului României.

Aşa se face că anul acesta, de ziua poliţiştior, şeful statului a primit o listă întocmită de Gabriel Oprea cu propuneri pentru avansări la gradul de chestor. Surse din MAI vorbesc despre câteva zeci de poliţişti, undeva în jurul a 50, printre care vreo 14 chestori care sperau să mai adauge o stea pe epoleţi.

A amânat avansările

Numai că, de data aceasta, lista nu prea a fost pe placul şefului statului. Ba chiar l-a scos un pic din calmul său săsesc, motiv pentru care nu şi-a pus iscălitura în dreptul nici unui poliţist propus pentru avansare.

“Preşedintele le-a transmis celor de la MAI că în minister s-au făcut deja avansări în decembrie, de Ziua României. În plus, a văzut un nume de chestor care primise o stea pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, şi acum era iar pe listă. A considerat şi că lista e prea mare. Şeful statului a spus că o să facă avansări în decembrie, dar lista o să fie mult mai mică, iar criteriile de selecţie foarte severe”, ne-au dezvăluit surse din MAI.

Fireşte, decizia preşedintelui Iohannis i-a cam bosumflat pe candidaţii la avansare, însă aceştia mai au o şansă la finele anului, asta dacă se vor mai afla pe lista întocmită de ministrul Oprea.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *