Klaus Iohannis a încurcat Marea Neagră cu Marea Mediterană, la Bruxelles VIDEO

Klaus Iohannis a încurcat Marea Neagră cu Marea Mediterană, la Bruxelles VIDEO

Preşedintele României a făcut joi o greşeală în timpul discursului de la finalul reuniunii Consiliului European Extraordinar. Şeful statului a încurcat Marea Mediterană cu Marea Neagră în timp ce făcea referire la tragediile imigranţilor ilegali .

 

Klaus Iohannis s-a referit iniţial la sutele de migranţi care au murit recent în urma unui naufragiu în Marea Mediterană. Ulterior, şeful statului a subliniat “necesitatea solidarității cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, țări riverane Mării Negre”. Însă, era vorba, evident, despre ţările riverane Mării Mediterane.

“În intervenția pe care am avut-o am subliniat necesitatea solidarității cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, țări riverane Mării Negre.

Am arătat importanța și necesitatea creșterii bugetului Frontex pentru acțiunile din zonă și faptul că noi sprijinim acest demers, am arătat că România este foarte implicată deja acum în Frontex, dar România este dispusă, dacă se solicită, să trimită mai mulți experți în zonă”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *