MĂSURĂ: Primăriile se pot împrumuta la Trezorerie pentru derularea proiectelor de dezvoltare şi plata corecţiilor financiare

Articol original INCOMOD MEDIA www.incomod-media.ro

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia unităţile administrativ-teritoriale se pot împrumuta la Trezorerie, în condiţii avantajoase, pentru plata corecţiilor financiare aplicate ca urmare a derulării unor proiecte de dezvoltare cu fonduri europene nerambursabile, dar şi pentru a putea asigura contribuţia proprie în ceea ce priveşte noile investiţii ce urmează a fi implementate. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, primăriile pot solicita la Ministerul Finanţelor, până la data de 31 iulie, împrumuturi în sumă de până la 400.000 de lei, cu rambursare în 10 ani, pentru plata corecţiilor financiare şi pentru asigurarea cofinaţării în proiectele finanţate din programe naţionale (exemplu: cele pe OG 28/2013). De asemenea, se pot cere, până la 1 octombrie, credite în limita a 1.290.000 de lei, cu termen de rambursare până la 15 ani, pentru prefinanţarea şi cofinanţarea proiectelor europene, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate. Documentaţiile se depun la Direcţiile Regionale ale Finanţelor Publice. Consiliul Judeţean Dâmboviţa va înainta, în cadrul procedurii de consultare iniţiată de Guvern în vederea elaborării normelor metodologice, două propuneri: – împrumuturile să se acorde sub forma unei linii de credit – să fie finanţate şi investiţii conexe ce duc la realizarea proiectelor.

The post MĂSURĂ: Primăriile se pot împrumuta la Trezorerie pentru derularea proiectelor de dezvoltare şi plata corecţiilor financiare appeared first on incomod-media.ro.

Citeste articolul integral pe Incomod Media

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *