ȘOC pentru ROMÂNI: ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!! Tinerii sînt gata de RĂZBOI! "Pun pușca în spate și mă duc!" E vestea care bagă spaima în toată țara!

ȘOC pentru ROMÂNI: ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!!   Tinerii sînt gata de RĂZBOI!

Totul a început pe 24 februarie 2014. Trupele rusești au intrat în Crimeea și au preluat controlul asupra peninsulei. Aveau s-o ocupe puțin mai tîrziu! Crimeea devenea teritoriu rusesc.

 

Era începutul unui război surd, în care au fost curmate mii de vieți nevinovate. Și estul Ucrainei avea, apoi, să fie luat cu asalt. Comisia de la Geneva a sancționat intervenția Rusiei, dar ce-i pasă lui Putin! El vede doar Rusia Mare și, încet, încet se întinde pentru a-și atinge țelul. America a ripostat, cu mai multe sancțiuni economice, și nu numai ea, iar un oficial de rang înalt din țara tuturor posibilităților  a aruncat bomba: ”În cinci ani începe RĂZBOIUL!” Liga 1 tremură! De ce?

 

Între 20 şi 35 de ani, la oaste!

Situația alarmantă apărută în urma conflictului ruso-ucrainean le-a făcut pe autoritățile din România să-și ia măsuri de precauție. Știrea care avea să-i îngrozească pe tinerii cu vîrste între 20 și 35 de ani a fost lansată de curînd. Concret, această categorie trebuie să-și satisfacă serviciul militar în cazul mobilizărilor sau a războiului, conform legii. Cum se vorbește despre iminentul război, care s-ar declanșa peste cîțiva ani, fotbaliștii din Liga 1 s-ar putea trezi peste noapte în tranșee, cu armele în mîini. Adio carieră și, poate, adio viață.

 

Crețu nu ar ezita

Valentin Cojocaru, Alin Toșca, Gabriel Iancu, Nicolae Stanciu, Ionuț Nedelcearu, Bumba, Tudorie, Manea, Crețu, Patrick Petre, Mitriță, Ianis Hagi sînt cîțiva dintre fotbaliștii tineri din Liga 1 și de mare perspectivă care s-ar vedea nevoiți să ia armele în mîini și să ajungă pe front. Mai mult, cariera lor în fotbal ar fi, practic, distrusă. Majoritatea nu crede, însă, că se va ajunge acolo, dar unul dintre fotbaliști o spune cinstit că s-ar duce cu pieptul înainte dacă, Doamne ferește, s-ar întîmpla. ”E o prostie, nu cred că se va ajunge acolo. Sîntem în 2015, oamenii politici se pot așeza la o masă a negocierilor. Dar, dacă e să fie război, îmi pun pușca în spate și am plecat!”, este declarația lui Alexandru Crețu, jucătorul Iașiului, pe care Steaua îl dorește în Ghencea. Alții, care și-au pus deja amprenta în Liga 1, și nu numai, ar putea să ajungă pe front pe finalul unei cariere, să spunem, strălucite. Raul Rusescu (26 de ani), Cristi Tănase (28), Latovlevici (28), Prepeliță (29), Bourceanu (29) și Keșeru (28) ar fi printre numele ”valoroase” ale primului eșalon care, peste cinci ani, atunci cînd ar putea începe războiul deja anunțat, ar pleca la oaste direct din vestiare și ar spune adio fotbalului!

LIGA 1. ”Au un atu, dacă se bat cu săbii și cu bîte!”

Antrenorii din Liga 1 nu au emoții. Sînt trecuți de 35 de ani și privesc altfel situația. Unul dintre ei, Petre Grigoraș, a făcut o scurtă analiză a situației. ”Prin absurd, dacă s-ar întîmpla, nu cred că sportivii noștri ar avea vreun plus. Mă refer aici nu numai la fotbaliști, ci la toți sportivii, handbalisti, atleți… Poate dacă ar fi o bătălie cu săbii, bîte, atunci sportivii ar avea un atu. Dar azi se apasă pe un buton, și gata!”, a fost declarația lui Grig.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Autorităţile române au aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte comisiilor locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război, conform Redeşteptarea.

Modelul ceritificatului medical a fost publicat în Monitorul Oficial, iar el o să fie eliberat de medicii de familie. Conform legii, tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să se prezinte, în termen de şase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luaţi în evidenţă militară şi pentru a primi adeverinţa de recrutare.

Legea spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

În România există peste 2,1 milioane de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit datelor de la recensământul din octombrie 2011.

Fanatik.ro

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *