Parcul Central din Găeşti, pus în valoare prin simplitate și culoare!

Parcul Central din Găeşti, pus în valoare prin simplitate și culoare!

Gazon, flori viu colorate, aer curat! Parcul Central al Găeștiului este, cu siguranță, o oază urbană de liniște și frumos, în zilele toride de vară! Autoritățile locale au finalizat reamenajările părții stângi a parcului, pe care din fericire nu au îmbâcsit-o cu ciment și pavele, ci au pus-o în valoare prin culoare și simplitate. De asemenea, a fost montată o instalație inteligentă de irigație care funcționează sub gazon și care pornește automat, atunci când umiditatea scade sub anumite limite.

Costurile întregii investiții se cifrează sub 400 milioane lei vechi, spre deosebire de partea dreaptă a parcului, unde numai căratul pământului  ne-a costat 1 miliard lei vechi. Totodată, cimentul și pământul trântite aiurea au uscat nu mai puțin de 8 arbori (5 brazi, un frasin, un tei românesc și un zarzăr roșu), așa cum noi am anticipat încă de atunci. Există șanse reale ca bilanțul pomilor uscați să crească, având în vedere faptul că – la sfatul prețios al unui inginer silvic, mare consilier colaborator prin primărie până în februarie a.c. – le-au fost sufocate rădăcinile.

Cert este că imaginea de ansamblu a Parcului este una armonioasă, care invită la relaxare  și odihnă la umbra arborilor nobili și seculari. (Preluat din Cronica de Găeşti)

CITEŞTE TOATĂ ŞTIREA

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *