PMP îi dă LOVITURA de GRAŢIE Elenei Udrea

PMP îi dă LOVITURA de GRAŢIE Elenei Udrea

Siegfried Mureșan, prim-vicepreședintele şi purtător de cuvânt al PMP a declarat că în prezent doar 5% din oamenii din PMP o mai susţin pe Elena Udrea.

 

În ce privește felul în care este văzută Elena Udrea în partid, Mureșan spune că “unii au susținut-o din convingere, alții au fost pătimași, câțiva o mai susțin și azi, dar aceștia sunt probabil în jur de 5 la sută din PMP”. Atacurile lui Traian Băsescu la adresa justiției nu au nici o legătură cu partidul, declară Siegfried Mureșan, Prim-vicepreședintele PMP pentru România liberă.

Cristian Diaconescu ar fi fost un candidat foarte bun

“Pentru mine e evident că dl Cristian Diaconescu ar fi fost un candidat foarte bun, care ar fi obținut un scor onorabil, scor care fi putut fi o bază bună de pornire pentru construcția partidului. În august 2014, în PMP a fost majoritate în favoarea candidaturii Elenei Udrea. După alegerile prezidențiale, tot o majoritate, covârșitoare, a înțeles că această candidatură a Elenei Udrea a fost o greșeală. Un om politic trebuie să simtă oamenii, să înțeleagă ce cred despre el. Oamenii care au fost în jurul ei, care nu vor fi niciodată suspectați de fapte de corupție, spun că a făcut lucruri bune ca ministru, dar în percepția oamenilor ea are o cu totul altă imagine. În noiembrie 2014, după prezidențiale, majoritatea celor din PMP credeau că a fost o eroare această candidatură”.

Cei care au fost pro candidatura Elenei Udrea la prezidențiale mizau pe charisma ei sau pe fondurile de care dispunea?

S.M.: Nu știu. De ce i-ar fi interesat pe ei finanțarea campaniei, că doar nu era campania lor? Unii au susținut-o din convingere, alții au fost pătimași, câțiva o mai susțin și azi, dar sunt probabil în jur de 5 la sută din PMP.

Despre relaţia PMP-Traian Băsescu

Chiar dacă președintele nu face aceste declarații în numele PMP și nu-și dorește ca partidul să fie asociat cu declarațiile pe care le face, suprapunerea există. Aveți dreptate fiindcă a spus că este partenerul nostru și noi suntem partenerul lui. Ne-am asumat acest parteneriat și e evident că această legătură între PMP și Traian Băsescu se face. Pe de altă parte, ultima dată când domnia sa a participat la o întâlnire cu noi a fost pe 22 martie la Timișoara, unde a spus că-și dorește un stat în care politicienilor să le fie frică de politicieni, și nu procurorilor să le fie frică de politicieni.  Eu mă regăsesc în această declarație. Atunci când cei care încalcă legea nu mai dorm bine noaptea înseamnă că justiția funcționează pentru toți, acesta este pentru mine un stat de drept, nu un stat polițienesc.

  • elena udrea
  • pmp

    Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

    Powered by WPeMatico

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *