Primăria cere asociațiilor și cetățenilor solidaritate cu autoritățile în fața iernii

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile, Primăria Municipiului Târgovişte  face un apel către asociaţiile de proprietari, dar şi către cetăţenii oraşului să se implice pe cât posibil pentru a contribui la bunul mers la lucrurilor.

 „Conducerile Asociaţiilor de Proprietari sunt  rugate să ia măsuri pentru înlăturarea ţurţurilor formaţi  pe acoperişurile blocurilor de locuinţe în care fiinţează asociaţia dumnealor. În temeiul dispoziţiilor Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, art.52-53(2), art.56, alin.1, lit. b, precum si a prevederilor H.C.L.447/2008  privind aprobarea Regulamentului de aplicare a O.G.21/2002 pe teritoriul municipiului Targoviste, este indicat ca în această perioadă să se facă toate eforturile pentru îndepărtarea zăpezii și a gheţii de pe trotuarele și aleile aferente clădirilor, pentru a înlătura în felul acesta, posibilitatea producerii unor accidente care să pună în pericol viața cetăţenilor.

Nerespectarea acestor dispoziții, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 3000 lei conform prevederilor art.56, alin 2, lit.a din Legea 230/2007.”se arată într-un comunicat al primăriei Târgovişte.

Primăria a anunţat totodată că  la deszăpezirea Parcului Chindia au fost convocaţi târgoviştenii beneficiari ai ajutorului social: „Acţiunile susţinute ale Primăriei Municipiului Târgovişte pentru deszăpezirea oraşului au vizat şi Parcul Chindia, acolo unde situaţia a fost rezolvată cu ajutorul cetăţenilor care încasează ajutor social, în conformitate cu articolul 6 din legea 416- legea venitului minim garantat.

      175 de persoane din municipiu au contribuit la înlăturarea zăpezii de pe aleile din parc, aceştia fiind beneficiari ai ajutorului social oferit de către primărie.

       Conform legilor în vigoare, pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.” a transmis biroul de presă al primăriei Târgovişte.

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *