PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Vremea va fi frumoasă în cursul zilei de duminică, cu maxime de până la 33 de grade în sudul Olteniei. În primele zile ale săptămânii, temperaturile se vor menţine ridicate, dar vremea va deveni instabilă, urmând a se înregistra averse şi descărcări electrice.

 

 

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Minimele termice vor fi de la 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 19 grade pe litoral. În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

DUMINICĂ, vremea se va menţine predominant frumoasă şi se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în zona de munte unde vor fi posibile ploi izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în sudul Olteniei.

Vremea se va menţine frumoasă si in CAPITALĂ. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

LUNI. Saptamana începe cu vremea în general instabilă şi in racire in vestul, centrul şi nordul ţării. Pe arii extinse în Maramureş, Transilvania şi la munte, local în Moldova, Crişana şi Banat vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi insorita, dar spre seară, izolat, îşi vor face apariţia fenomenele specifice instabilităţii atmosferice. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei 33 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Vremea va deveni călduroasă si in BUCUREŞTI, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

MARTI, vremea va fi în general instabilă. Temporar cerul va avea înnorări când se vor semnala averse şi descărcări electrice în Maramureş, Transilvania, în zonele de deal şi de munte, local în Crişana, Moldova, Muntenia, Dobrogea şi doar izolat în restul teritoriului. Cantităţile de apă vor putea depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul avea unele intensificări la munte, în Oltenia şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 in nord si centru şi 31 de grade in sudul Olteniei.

Cerul va fi variabil si in BUCUREŞTI cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

În a doua partea a saptamanii valorile termice vor fi în creştere, iar vremea va deveni călduroasă în regiunile vestice, sudice, sud-estice, local în centru şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade. Probabilitatea apariţiei manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în nordul, centrul şi estul ţării.

 • prognoza meteo
 • meteo iulie
 • vremea iulie

  Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

  Powered by WPeMatico

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *