REPLICĂ: Cobadi acuză muzeul și proiectantul pentru cum arată Curtea Domnească

În pur stil românesc în care întotdeauna se arată cu degetul în altă parte, un reprezentatnt anonim al firmei COBADI a trimis câteva rânduri cu privire la subiectul reabilitării Curții Domnești din Târgoviște, tratat de Gazeta Dâmboviței (Crimă la Curtea Domnească! “Restauratorii” au ucis monumentul). Dreptul la replică este semnat Cobadi şi vine de pe adresa electronică a societăţii, probabil cu acordul conducerii acesteia.

Mai exact, un drept la replică în care firma s-a dat peste cap să apere autoritățile sub ochii cărora Cetatea de Scaun moare. Nici nu e greu de ghicit de ce.

“1. Acelor carpaci la care faceti referire li s-a impus un proiect tehnic avizat de catre Ministerul Culturii cat si alte institutii abilitate.
2. Constructorul are obligatia de a executa acest proiect intocmai.
3. Corelarea executiei lucrarilor cu prevederile pr tehnic cat si calitatea lucrarilor au fost verificate de toate institutiile abilitate si de specialisti acreditati ai Ministerului Culturii.
4. În cadrul proiectului au fost montate instalatii de eliminare a umiditatii, incalzire a spatiilor si ventilatie instalatii ce probabil din comoditate sau economie nu au fost utilizate de catre beneficiar.
5. Se observa ca nu aveti sau nu vreti sa aveti toate informatiile cu privire la acest proiect, facând decat o simpla dezinformare incriminand atât constructorul, cat si autoritatile, neavand o baza reala in tot ceea ce expuneti.” Cobadi Impex

resturare curtea domneasca (6) resturare curtea domneasca (8)Imaginile de mai sus nu vi se par o bază reală? Iar povestea cu proiectantul este una pe care personal nu o mai înghit. Proiectanții sunt în general aceiași oameni care lucrează cu aceleași firme. Prost, de cele mai multe ori. Nu am auzit niciodată o firmă să iasă public și să spună că proiectanții își bat joc de noi. Se bucură însă să-şi ia banii, indiferent de rezultatul lucrării și la urmă dau vina pe proiect. Dacă proiectul tehnic ar fi prevăzut şi ministerul ar fi aprobat, să zicem prin reducere la un absurd care aproape că ne devine regulă, colorarea în roz bombon a ruinelor și placarea lor cu faianță chinezească verde, târgoviștenii de la Cobadi ar fi lucrat fără să pună întrebări? De la spanioli nu avem nici o aşteptare, dar de la ai noştri…

Sincer nu văd cu ce scuză replica de mai sus autoritățile și constructorii, ministerul culturii, muzeografii sau pe orice altcineva. Treziți-vă oameni buni: Cu dezumificatoare sau nu, cu sau fără proiect, cu pile sau nu, v-ați bătut cu toții joc de reședința a 33 de voievozi care au iubit Târgoviștea.

ĂSTA E REZULTATUL COLABORĂRII VOASTRE! Păcat că mirosul nu poate fi redat de o poză.

resturare curtea domneasca (10) resturare curtea domneasca (11) resturare curtea domneasca (1) resturare curtea domneasca (2) resturare curtea domneasca (9) resturare curtea domneasca (6) resturare curtea domneasca (7) resturare curtea domneasca (8) resturare curtea domneasca (5)

Vreau să remarc că explicaţiile încep cu o referire la libertatea presei şi dreptul la replică. Just, dar…Despre dreptul şi obligaţia târgoviştenilor de a-şi apăra istoria ştie cineva ceva? Sau asta e doar un subiect bun de abordat odată la 4 ani? Unde sunt selfiurile cu apa şiroind pe pereţi? Unde e mândria de a fi târgoviştean printre mucegaiuri? Unde sunt tăietorii transpartinici de panglici? Echipele pentru binele tuturor? Dar vă rog nu vă înghesuiţi…

PS: Am plătit bilet cu familia să văd din nou Curtea Domnească. Ar trebui să vă dau în judecată pe toţi şi să cer daune tuturor pentru că distrugeţi  un bun nepreţuit care îmi aparţine şi mie şi alor mei ca români ce mai suntem încă!

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *