SUA pierde războiul propagandistic cu Rusia: Românii, tot mai speriați

SUA pierde războiul propagandistic cu Rusia: Românii, tot mai speriați

SUA pierde războiul propagandistic cu Rusia, potrivit unui studiu recent comandat de Broadcasting Board of Governors (BBG), citat de Reuters.

 

Mesajele Rusiei au un ecou tot mai puternic în Europa, care se vede nevoită să acționeze printr-o strategie de comunicare eficientă.

Românii se declară îngrijorați de expansiunea propagandei rusești, care prinde contur și în presa din România. Asta, pe lângă conflictul din Ucraina.

“Creşterea grupării NATO pe aşa-numitul său flanc de est sau, cum mai este acesta denumit, în ţările de pe linia frontului, ceea ce după toate probabilităţile include şi România, considerăm că reprezintă un pas fără precedent de periculos, ce încalcă toate acordurile posibile şi imposibile şi, cel mai important, actul fondator Rusia-NATO“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukaşevici, la solicitarea Radio România – potrivit siteului RRA.

“Frica de război în zonă s-a accentuat, deja se află în topul fricilor românilor”, spune sociologul Vasile Dâncu pentru cursdeguvernare.ro.

“Un război în regiune este deja o realitate, prin urmare frica românilor suscitată de acest subiect este justificat să crească”, explică acesta.

Socilogul Mircea Kivu subliniază că teama este accentuată și de de amplasarea de armament greu al NATO în România, de exerciţii militare, de prezenţa trupelor străine în țara noastră.

“Accentuează sentimentul de insecuritatea. În trecut, atâta vreme cât ştiam că războiul este departe, era un sentimente de maximă securitate. Însă când vin oficialii români şi străini şi ne spun că războiul este la o aruncătură de băţ, apare acest sentiment de insecuritate”, spune Mircea Kivu.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *