Târgoviște: Medierea în cauzele cu minori, dezbătută la nivel național

Asociația Birourilor de Mediere din Dâmbovița (ABMD) a organizat ieri un seminar cu această temă de actualitate, la care s-a alăturat ca partener Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și ca invitați autorități locale și județene și instituții de prestigiu.

Au răspuns invitației mediatori, judecători, avocați, psihologi, asistenți sociali din mai multe județe ale țării, împreună dezbătând subiectul din diverse unghiuri și punctând anumite aspecte ce țin de legislație sau de practică. “Este un câștig pentru toată lumea. Aveți toată disponibilitatea mea pentru astfel de pateneriate pe care le suțin, pentru că este nevoie de astfel de întâlniri”, a apreciat ing. Cristiana Bucur, directorul DGASCP Dâmbovița. Acțiunea a primit susținere și din partea Consiliului de Mediere din România, reprezentat de mediator Ion Dedu, care a dat asigurări că va sprijini în continuare acțiunile de promovare a medierii ce vor avea loc în Târgoviște.

Din partea mediatorilor au luat cuvântul Elena Turcu prezentând o lucrare cu titlul “Medierea – modalitate de soluționare a coflictelor minorilor cu legea”, Oana Soare – “Aventajele stabilirii planului parental la mediator” și Rodica Vlaicu, președinta ABMD, punctând “Particularități ale procedurii medierii în cauzele cu minori”. DGASPC a completat cu informații despre procedura audierii copilului în cauzele de stabilire a măsurilor de protecție socială, avocații prezenți cu alte aspecte ce țin de practică, psihologii au ridicat în discuție chestiuni cu care se confruntă de asemenea vizavi de subiect, iar judecător Luiza Mihaela Spătaru, președintele Judecătoriei Târgoviște, a intervenit punctual cu aspecte sesizate.

Invitat special a fost lect.univ.dr. Valentin Dinu ce a ținut o prelegere interesantă pentru cei prezenți, cu informații utile atât pentru profesie, cât și pentru viață – “Efectele comportamentale ale abuzului asupra minorilor. Rolul și importanța medierii în evitarea abuzului emoțional asupra minorului”.

Este prima acțiune a ABMD pe 2014 și a fost răsplătită cu puncte profesionale pentru mediatorii prezenți.

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *