Un procuror a fost luat OSTATIC

Un procuror a fost luat OSTATIC

Mehmet Selim Kiraz, un procuror din Istanbul, a fost luat ostatic de un grup extremist de dreapta, intitulat DHKP/C, chiar în incinta unui tribunal din Istanbul.

Oficialul judiciar ancheta cazul lui Berkin Elvan, un adolescent de 15 ani, ucis după ce a fost lovit puternic la cap, de o canistră cu gaze lacrimogene folosite de poliţişti în timpul protestelor din 2013, pentru protejarea Parcului Gezi. Tânărul a stat 269 de zile în comă şi în cele din urmă a murit în martie 2014.

Răpitorii au postat fotografii pe Twitter, în care procurorul este legat la mâini şi ameninţat cu pistolul la cap.

DHKP/C (Partidului Frontului de Eliberare a Revoluţionarilor Turci) este un grup Marxist-Leninist de extremă-dreapta, fondat în 1978 şi este considerat o organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană.

Trupele speciale ale poliţiei au evacuat tribunalul, au izolat perimetrul şi au intrat în clădire, existând posibilitatea unei intervenţii în forţă. La ora actuală se poartă negocieri pentru eliberarea victimei.

Mulţi dintre cetăţenii turci sunt nemulţumiţi de felul în care avansează ancheta în cazul adolescentului decedat. 
Răpitorii susţin că poliţiştii se fac vinovaţi pentru moartea băiatului şi cer ca aceştia să recunoască în direct, la televizor, faptele penale.
De asemenea, grupul DHKP-C solicită ca cei vinovaţi să fie judecaţi de un “tribunal al poporului”, iar guvernul să renunţe la capetele de acuzare aduse protestatarilor din 2013.

Tatăl adolescentul ucis face un apel şi cere răpitorilor să îl elibereze pe procuror: “Fiul meu este mort, procurorul nu are nicio vină, el trebuie eliberat”, spune părintele îndurerat, citat de presa turcă.

Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *