VESTE BUNĂ pentru locuitorii Brebu-Aluniș-Vărbilău-Slănic. Ce s-a întâmplat astăzi

VESTE BUNĂ pentru locuitorii Brebu-Aluniș-Vărbilău-Slănic. Ce s-a întâmplat astăzi

Luni, 22.12.2014, au început probele de punere în funcțiune ale obiectivului „Sistem microzonal de alimentare cu apă potabilă Brebu-Aluniș-Vărbilău-Slănic”.

 

Lucrarea, în valoare de 16.001.775 lei, a fost suportată de la bugetul Consiliului Județean Prahova- 12.729.014 lei, MDRAP- 2.000.000 lei și localitățile asociate-1.272.761 lei.

Prin această lucrare, una din cele mai importante finanțate de Consiliul Județean Prahova în ultimii trei ani, se asigură apă potabilă pentru 15.920 locuitori, prin transportarea din sursa Paltinu a 40,6 l/s.

Lucrarea se compune dintr-o conduct de transport apă de 40 km, din care 9,2 km conductă din fontă ductilă, 4 rezervoare de acumulare și 3 stații de pompare.

Urmare a realizării acestei lucrări, în județul Prahova mai rămân fără sursă de alimentare constantă cu apă 6 primării, acestea fiind: Tătaru, Sângeru, Salcia, Lapoș, Provița de Jos și Provița de Sus.

Pentru localitățile Răfov, Olari, Gherghița, Colceag, Posești, Bătrâni, Starchiojd și Cerașu lucrările se află în curs de finalizare.

 • alimentare cu apa
 • Mircea Cosma
 • cj prahova

  Citeste articolul integral pe ph-online.ro/

  Powered by WPeMatico

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *