Zăpada a salvat culturile agricole de gerul din ultimele zile, dar nu a provocat pagube ca anul trecut

Zăpada căzută în ultimele zile nu a făcut pagube în judeţ agricultorilor care au sere, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Potrivit informaţiilor oferite de inginer Elena Alecu, purtător de cuvânt al Direcţiei Agricole Judeţene, doar 2 hectare de solarii au  fost afectate în Băleni-Sârbi, însă paguba se referă doar la folie, nu la cultură: “Am luat legătura cu producătorii şi cu cei care administrează la nivel local comuna. Sunt afectate pe suprafeţe foarte mici în jur de 2 hectare de solaria în Băleni-Sârbi. Sunt pierderi în ceea ce priveşte folia şi scheletul metalic, pentru că plantele nu  au suferit pentru că sub folia care acoperă scheletul fermieri protejează cultura cu un alt rând de folie“.

Elena Alecu spune că nu sunt probleme nici pe zona pomicolă, în ceea ce priveşte acumulările de zăpadă sau gerul, aceasta afirmând că doar temperaturi de -20 sau -22 de grade ar putea afecta specii pomicole sensibile precum caisul sau piersicul.

Nici culturile agricole nu au fost afectate de temperaturile scăzute deoarece, aşa cum spun reprezentanţii DADR, stratul gros de zăpadă le-a protejat suficient împotriva frigului.

Citeste articolul integral Gazeta Dambovitei

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *